KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Misja

 Przedszkole nr 19 zlokalizowane jest w centrum Warszawy.

Trzykondygnacyjny budynek otoczony jest dużym terenem zielonym, podzielonym na część przeznaczoną dla dzieci młodszych i starszych. Ogród wyposażony jest w sprzęt i urządzenia do rozwijania aktywności fizycznej oraz gier i zabaw ruchowych.

 Posiadamy cztery oddziały dla dzieci 3, 4, 5 i 6-letnich.

 Placówka dysponuje przestronnymi salami dydaktycznymi, salą gimnastyczną, szatnią, łazienkami dostosowanymi do potrzeb małych dzieci. Posiadamy również gabinet specjalistyczny dla logopedy i psychologa.

 Przedszkole jest otwarte od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 17:00.

 Posiłki przygotowywane są w nowocześnie wyposażonej kuchni, spełniającej zalecenia Sanepidu i wymagania HCCP.

 Kadra nauczycielska posiada wysokie kwalifikacje i doświadczenie, prowadzi zajęcia i pracę dydaktyczno-wychowawczą tworząc przyjazną atmosferę i klimat przedszkola.

 Przedszkole rozwija osobowość dzieci, zaspokaja ich potrzeby, wspiera w rozwijaniu zdolności i zainteresowań. Wspomaga wychowanków w rozwijaniu własnych możliwości twórczych, wyzwalaniu uczuć i samorealizacji. Chce wychować dzieci aktywne, wrażliwe, samodzielne i radzące sobie z problemami.

W naszym przedszkolu jest miejsce na indywidualny kontakt z dzieckiem, spontaniczną aktywność i twórcze kreowanie rzeczywistości. Przedszkole jest ośrodkiem poznawania aktywności artystycznej dziecka. Tutaj panuje atmosfera życzliwości i wsparcia, każde dziecko czuje, że jest zrozumiane i wysłuchane.