KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ćwiczenia logopedyczne

Drogie Dzieci, dziś przygotowałam dla Was ćwiczenia logopedyczne.

Objaśnienie poleceń do wysłanych kart pracy:
1. Gazeta sz - utrwalanie głoski sz w wyrazach, wyrażeniach, zdaniach.
Z pomocą rodzica przeczytaj gazetę, powtarzaj za rodzicem wyrazy, wyrażenia, zdania utrwalając poprawną wymowę głoski sz. Pokoloruj obrazek.(gr.3 i 4)

gazeta_sz

2. Ćw. artykulacyjne - wykonaj polecenia potworków umieszczonych na obrazkach, ćwicz wargi i język. Można wydrukować kartkę podwójnie, rozciąć obrazki i bawić się w memory z rodzicem.
(gr.1 i 2)

ćwiczenia artykulacyjne

3. Wiosna, ach to Ty - nazwij wszystkie obrazki, pokoloruj kolorowankę zgodnie z poleceniami.(gr. 3 i 4)

wiosna, ach to Ty

4. Kategoryzacja - wytnij kolorowe obrazki w kółkach, nazwij wszystkie obrazki, posegreguj obrazki do plansz odpowiednich kategorii: zwierzęta, owoce, zabawki, meble, ubrania, pojazdy.
(gr.1 i 2)

kategoryzacja

Pozdrawiam Was serdecznie!
Pani Monika