KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_03 04 2020

Witajcie kochani! 

1. Drodzy rodzice! Porozmawiajcie dzisiaj z dziećmi o ich snach :) 
Skojarzenia do słowa SEN-dziecko mówi swoje własne skojarzenie do powyższego słowa. Następnie swobodnie wypowiada się na temat snów oraz wytłumaczcie, co oznacza termin: senne marzenia. W załączniku obrazek :) 

sen

Po rozmowie poproście dzieci aby narysowały swój sen. 

2. Serdecznie zapraszamy wszystkie chętne dzieci do wykonania Palmy Wielkanocnej. Technika pracy jest dowolna, może być MAŁA lub DUŻA, wszytko zależy od waszej chęci i wyobraźni.

Kolorowa Palma.

Zbliżają się święta Wielkanocne, a jednym z symboli tych świąt jest palma. W domu na pewno każdy ma jakieś kolorowe bibuły, kartki, nici, wstążki, itp.
Palma wielkanocna - potrzebne materiały. Oczywiście można skorzystać z innych posiadanych rzeczy - składników, które mamy w domu.
By zrobić wielkanocną palmę potrzebujemy:

  • gałązki
  • wstążeczki różnej szerokości i koloru
  • bibułę różnego koloru
  • trawę
  • zboża
  • bazie
  • oraz narzędzia:
  • nitki
  • nożyczki
  • klej
  • taśma samoklejąca
  • taśma dwustronna

Palma wielkanocna - jak wykonać?

  1. Ozdabiamy kijek bibułą, tak aby nie było wolnej przestrzeni (używamy kleju, owijamy nitką, sklejamy taśmą).
  2. Następnie z bibuły wykonujemy różnokolorowe kwiaty i mocujemy je na drucikach.
  3. Również z bibuły robimy paski, które nacinamy i skręcamy, aby ozdobić główny kijek.
  4. Następnie dokładamy kwiatki na drucikach (drucikiem owijamy kijek) oraz mocujemy gałązki i bazie (przywiązujemy je nicią).

Możecie skorzystać z pomocnego linku:

https://warszawa.naszemiasto.pl/palma-wielkanocna-jak-zrobic-palme-wielkanocna-na-niedziele/ar/c8-5077153

 

Miłej pracy i zabawy!
Panie Dorota i Ewa