KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Praca z dziećmi_08 04 2020

Witamy !

1. Wielkanoc to nie tylko czas religijnych przeżyć i kulinarnych zwyczajów. To również czas tradycyjnych zabaw.

Czy bawiliście się kiedykolwiek w szukanie pisanek? Wystarczy umówić się, że w całym domu ktoś ukryje kilka jajek. Mogą to być również jajka z czekolady. Zwycięża ta osoba, której uda się odnaleźć najwięcej pisanek.

Inna wielkanocna zabawa to taniec z jajkiem. Rozłóżcie na podłodze kilka wydmuszek, przewiążcie uczestnikom oczy szalikiem lub chustą, by nic nie widzieli i włączcie muzykę. Wygrywa ta osoba, która podczas tańca zgniecie najmniej jajek. Czy wiecie, że w ten sposób bawiono się już bardzo dawno temu.

Jakie jeszcze znacie zabawy wielkanocne? Pobawcie się z Rodzicami.

Linki do zabaw wielkanocnych poniżej:

https://tylkodlamam.pl/proste-zabawy-wielkanocne/

http://www.naszekluski.pl/2015/03/zabawy-wielkanocne-dziecku-wielkanoc-czyli-zabawy-wielkanocne/
2. Maska króliczka - dzieci wiadomo - lubią się przebierać. Może więc warto to wykorzystać i przygotować razem z dzieckiem jakieś wielkanocne maski - króliczka, owieczki (szablony w załączniku).
maska króliczek, maska owieczka, kodowanie

3. Kurczak wielkanocny – podajemy link do kilku pomysłów, jak zrobić kurczaka wielkanocnego: https://www.arbuziaki.pl/najpiekniejsze-pomysly-na-to-jak-zrobic-kurczaczka-wielkanocnego/?fbclid=IwAR190Y6uULoxkl4wccDTaBtJN5npshDgU4FMHpyBNro8HQHLkvs1BgX-muk

Która zabawa wielkanocna podoba Ci się najbardziej? Dlaczego? 

Miłej zabawy!
Panie Ewa i Dorota