KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Oddział III "Tygryski"

Kochane "Tygryski",Dziś tematem zajęć jest "DZIEŃ - NOC"Rozwiąż zagadki:Żółte, okrągłe, wysoko na niebie.Wysyła promienie do mnie i do ciebie. (słońce)Bywa kulisty, bywa jak rożek.Pojawia się nocą w srebrzystym kolorze. (księżyc)Rozsypane po niebie nocą.w złocistym kolorze do nas migocą. (gwiazdy)Pytamy dzi...

Drogie Dzieci,dziś przesyłamy Wam kolejne przepisy na smakowite przysmaki:)CZERWONE SMOOTHIE Z BURAKASkładniki:1 upieczony burak2 marchewki ugotowane lub surowe1 jabłkosok z 1 pomarańczywodaszczypta cynamonuWykonanie:Wszystkie owoce dokładnie umyj.Z jabłek wykrój gniazda nasienne i pokrój na mniej...

Dzień dobry ,,Tygryski",Za nami kolejny miesiąc roku, a dzisiaj już witamy kwiecień.Pytały się pąki drzewa:- czemu słonko to dogrzewa,to w chmury ciemne kryjei deszcz lunie, wiatr zawieje?Chciałyśmy się zazielenić,a tu zimno jak w jesieni!...Na to drzewo im odpowie:- Znacie o kwietniu przysłowie?Kwiecień- plecień, bo...

Witajcie!Dzisiaj będziecie jak Wasi rodzice, którzy dbają o to, byście zawsze miały czyste ubranka.                                   CO Z BRUDNYMI UBRANIAMI? A, o to dla was wiersz, teraz uważnie słuchajcie jak czy...

Witajcie Kochane,,Tygryski"!Ł- jak  łukDzisiaj będziecie potrzebowali : wstążkę lub sznurek, guziki lub fasolki.,,Wstążkowe ,,Ł" - chodzenie stopa przed stopą po wstążce( sznurku) ułożonej w kształcie litery.Wysłuchanie wiersza ,,Łamaga" A. FraczakŁamagaPięć racy dziennie wpada w opały!Zjadł przez pomyłkę...

Koronawirus

27.03.2020

Koronawirus

27.03.2020

https://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/fileadmin/user_upload/pdf/Koronawirus.pdf...

Witajcie nasze wesołe ,,TYGRYSKI", mamy nadzieję że spędzacie miło czas bawiąc się i ucząc.Dzisiaj kolejny dzień na nasze propozycje dla Was. A więc zaczynamy:                          &nb...

Dzień dobry, drogie ,,TYGRYSKI" dzisiaj przeniesiemy się w ,,Krainę kwiatów"Opowiadanie:W pewnym mieszkaniu na parapecie stała doniczka, a w niej rosła piękna roślina. Kot, który był bardzo ciekawy świata codziennie siadał na tym parapecie. Podziwiał piękną roślinę, wąchał jej kwiaty, a duże zielone liś...

Drodzy Rodzice,W tym wyjątkowym czasie, gdy nie możemy się spotkać, chcielibyśmy wesprzeć Was naszą wiedzą i doświadczeniem związanym z dobrym jedzeniem!Niezależnie czy obecna sytuacja jest dla Was bardzo dokuczliwa czy delektujecie się wspólnym czasem, podsyłamy inspiracje, które pomogą w przygotowaniu...

Drogie Dzieci dziś porozmawiajcie ze swoimi Rodzicami na temat: Pierwsze oznaki wiosnyRozmowa z dzieckiem o tym, co świadczy o nadejściu wiosny.Wiersz ,,A tulipan śpi" Dorota GellnerIdą , idą ciepłe dni,                   ...