Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis

04.11.2024r. – Poniedziałek

Śniadanie
Płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, dżem, papryka, ogórek, herbata ;
II śniadanie
Banan;
Obiad
I danie: Zupa grochowa na wędzonce. II danie: Łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem. Marchew do pochrupania. Kompot
Podwieczorek
Pizza z szynką, żółtym serem, pomidor, ketchup, bułka z masłem, herbata owocowa: .

05.11.2024r. – Wtorek

Śniadanie
Kakao na mleku, chleb razowy z masłem, szynka, pasta humus, papryka, ogórek , lemoniada;
II śniadanie
Śliwki;
Obiad
I danie: zupa barszcz biały z jajkiem. II danie: Medalion z kurczaka, ziemniaki opiekane, fasolka szparagowa. Surówka z czerwonej kapusty. Lemoniada imbirowa;
Podwieczorek
Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane, bułka  z masłem, herbata miętowa,

06.11.2024r. – Środa

Śniadanie
Zacierki na mleku na mleku, chleb żytni z masłem, schab pieczony, jajko na twardo, ogórek kiszony, pomidor, kiełki, herbata z lipy;
II śniadanie
Koktajl bananowo – truskawkowy z kefirem;
Obiad
I danie: Rosół drobiowo- wołowy z makaronem. II danie: Gołąbek po cygańsku w sosie pomidorowym, ziemniaki Surówka z ogórków, jabłka, marchwi i cebuli, kompot owocowy;
Podwieczorek
Chleb pszenno- żytni z masłem, ser żółty, szynka, sałata lodowa, papryka, jabłko herbata owocowa.

07.11.2024r. – Czwartek

Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, chleb staropolski z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek,  rzodkiewka, herbata ;
II śniadanie
Kiwi,mandarynka;
Obiad
I danie: Ryżanka z pomidorami. II danie: Ziemniaki, krokiety z mięsem, surówka z selera, kompot truskawkowy;
Podwieczorek
Bułka z masłem, serek wiejski, pomidor, dymka, jabłko, herbata

08.11.2024r. – Piątek

Śniadanie
Płatki jaglane na mleku, pieczywo żytnie z masłem, polędwica z indyka, ser żółty, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa
II śniadanie
Kalarepa, marchew
Obiad
I danie: Zupa – krem z białych warzyw, groszek ptysiowy. II danie: filet rybny, ziemniaki. Marchewka juniorka. Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek, herbata miętowa;
Podwieczorek
Galaretka jogurtowa z truskawkami, bułka z masłem, herbata z cytryną.

12.11.2024r. – Wtorek

Śniadanie
Kakao z mlekiem, chleb razowy z masłem, szynka z indyka, serek z ziołami, ogórek papryka,  herbata z cytryną;
II śniadanie
Jabłka
Obiad
I danie: Krem z czerwonej soczewicy na wędzonce. II danie: Makaron z twarogiem, jogurtem i musem owocowym. Surówka z marchwi i jabłka . Woda z cytryną i miętą
Podwieczorek
Frankfruterki, pomidor. ogórek kwaszony, ketchup, kajzerka, masło. Herbata malinowa.

13.11.2023r. – Środa

Śniadanie
Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb żytni z masłem, schab pieczony, pasta z fasoli, papryka, sałata lodowa, herbata z cytryną;
II śniadanie
Melon
Obiad
I danie: Zupa pieczarkowa. II danie: Antrykot z kurczaka, ziemniaki. Buraki na ciepło. Sałata, rzodkiewka, szczypior, jogurt. Herbata owocowa;
Podwieczorek
Pancakes z musem  truskawkowym. Bułka z masłem. Herbata owocowa

 14.11.2023r. – Czwartek

Śniadanie
Płatki jęczmienni na mleku. Chleb żytni z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórkiem , rzodkiewka, herbata z żurawiną ;
II śniadanie
Koktajl czarna porzeczka, banan;
Obiad
I danie: Zupa kalafiorowa. II danie: Klopsiki mięsno – gryczane, ryż, marchew z groszkiem. Kapusta biała z kukurydzą i porem, kompot z czarnej porzeczki;
Podwieczorek
Kajzerka  z masłem, jajko, majonez, szczypior, pomidor .Herbata z cytryną .

15.11.2023r. – Piątek

Śniadanie
Makaron gwiazdki na mleku, chleb żytni na miodzie z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną;
II śniadanie
Bakalie: żurawina, orzechy
Obiad
I danie: Zupa ryżanka. II danie: Ryba po grecku, ziemniaki. Surówka z kiszonego ogórka i jabłka. Mięta;
Podwieczorek
Jogurt naturalny, granola, owoce, bułka z masłem. Herbata owocowa.

18.11.2024r. – Poniedziałek

Śniadanie:
płatki owsiane na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, ser żółty ogórkiem kiszonym, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
banan;
Obiad:
barszcz ukraiński z indykiem, naleśniki z serem musem owocowym i jogurtem, marchew do chrupania, kompot owocowy;
podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, pasta z jaj, szczypiorki i majonezu jabłko.

19.11.2024r. – Wtorek

Śniadanie:
makaron literki  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
mandarynki, melon;
obiad:
zupa – krem z dyni, groszek ptysiowy, bitka wieprzowa w sosie własnym, kasza bulgur. Surówka z pora, marchwi i jabłek, herbata owocowa;
Podwieczorek:
 Jabłko pieczone z miodem i kruszonką, bułka z masłem, herbata z cytryną.

20.11.2024r. – Środa

śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z ziarnami i masłem, polędwica, twarożek z ziołami, ogórkiem, roszponką, herbata ziołowa;
II śniadanie:
koktajl jagodowo- bananowy;
Obiad:
zupa krupnik, kurczak pieczony w ziołach, ziemniaki, marchewka juniorka, mizeria, lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:
grahamka z masłem, schab pieczony, pomidor, rzodkiewka, jabłko, herbata owocowa.

21.11.2024r. – Czwartek

Śniadanie:
płatki ryżowe na mleku, chleb razowy z masłem, szynka wędzoną, jajkiem gotowanym, pomidorem, szczypiorem, ogórkiem, herbata owocowa;
II śniadanie:
gruszki;
Obiad:
zupa ogórkowa z ziemniakami, kotlet mielony wieprzowo - drobiowy, ziemniaki, surówka z buraków, jabłka, bukiet warzyw, herbata miętowa;
podwieczorek:
bułka wrocławska z masłem, budyń waniliowy własnej produkcji z bakaliami, herbata miętowa.

22.11.2024r. – Piątek

Śniadanie:
kasza kukurydziana na mleku, chleb żytni na miodzie z masłem, szynka, serek topiony, pomidor, papryką, herbata owocowa;
II śniadanie:
bakalie;
Obiad:
żurek z jajkiem, placki ziemniaczane ze śmietaną, surówka z ogórka, rzodkiewki , jabłek i cebuli, brokuły z masłem, kompot owocowy;
podwieczorek:
 bułka pszenna z masłem, szynka, ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa

 25.11.2024r. – Poniedziałek

Śniadanie:
kawa inka na mleku, bułka owsiana z masłem, szynka z indyka, jajo gotowane z majonezem, szczypior, ogórek,  papryka, herbata ;
II śniadanie:
banan;
Obiad:
zupa fasolowa na wędzonce, kluski leniwe z masłem, surówka z marchwi i brzoskwiń, woda z cytryną;
Podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, parówki z szynki, pomidor, szczypior, ketchup, herbata.

26.11.2024r. – Wtorek

Śniadanie:

owsianka na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, ser żółty ogórkiem kiszonym, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
koktajl na maślance;
Obiad:
zupa grysikowa, pieczony udziec z indyka, ziemniaki. Marchew z groszkiem, surówka z białej kapusty z koprem kompot owocowy;
podwieczorek:
kisiel truskawkowy ( własna produkcja), biszkopty, bułka z masłem. herbata

27.11.2024r. – Środa

Śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z ziarnami i masłem, polędwica, ser żółty, papryka, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
mandarynka, ananas;
Obiad:
zupa jarzynowa, indyk w sosie szpinakowym, pomidory suszone, makaron  razow sałata lodowa, rzodkiewki z sosem jogurtowym,  kompot owocowy;
podwieczorek:
bułka z masłem, serek waniliowy,  jabłko, herbata

28.11.2024r. – Czwartek

Śniadanie:
płatki jęczmienne  na mleku, chleb żytni z masłem, sucha krakowska, pasta z jaj, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
bakalie: morela, żurawina;
obiad:
zupa pomidorowa z makaronem, pulpety wieprzowo - drobiowe w sosie własnym koperkowym, kasza kuskus.  Brokuł. Surówka z ogórka świeżego, rzodkiewki, pomidora z sosem winegret, lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:

Andruty z powidłami śliwkowymi, bułka z masłem herbata z cytryną, jabłko.

29.11.2024r. – Piątek

Śniadanie:
kluski lane na mleku, chleb razowy na miodzie z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką, herbata z cytryną;
II śniadanie:
gruszka;
Obiad:
zupa krupnik,  kotlet rybny, ziemniaki, fasolka szparagowa, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i papryki, woda z cytryną i miętą;
Podwieczorek:
chleb pszenno żytni z masłem, polędwica, ogórek, papryka, jabłko, herbata malinowa.