Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis

 07.01.2025r. – Wtorek

Śniadanie:
płatki owsiane na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, ser żółty ogórkiem kiszonym, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
banan;
Obiad:
barszcz ukraiński z indykiem, naleśniki z serem musem owocowym i jogurtem, marchew do chrupania, kompot owocowy;
podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, pasta z jaj, szczypiorki i majonezu jabłko.

08.01.2025r. – Środa

Śniadanie:
makaron literki  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
mandarynki, melon;
obiad:
zupa – krem z dyni, groszek ptysiowy, bitka wieprzowa w sosie własnym, kasza bulgur. Surówka z pora, marchwi i jabłek, herbata owocowa;
Podwieczorek:
 Jabłko pieczone z miodem i kruszonką, bułka z masłem, herbata z cytryną.

09.01.2025r. – Czwartek

Śniadanie:
płatki ryżowe na mleku, chleb razowy z masłem, szynka wędzoną, jajkiem gotowanym, pomidorem, szczypiorem, ogórkiem, herbata owocowa;
II śniadanie:
gruszki;
Obiad:
zupa ogórkowa z ziemniakami, kotlet mielony wieprzowo - drobiowy, ziemniaki, surówka z buraków, jabłka, bukiet warzyw, herbata miętowa;
podwieczorek:
bułka wrocławska z masłem, budyń waniliowy własnej produkcji z bakaliami, herbata miętowa.

10.01.2025r. – Piątek

Śniadanie:
kasza kukurydziana na mleku, chleb żytni na miodzie z masłem, szynka, serek topiony, pomidor, papryką, herbata owocowa;
II śniadanie:
bakalie;
Obiad:
żurek z jajkiem, placki ziemniaczane ze śmietaną, surówka z ogórka, rzodkiewki , jabłek i cebuli, brokuły z masłem, kompot owocowy;
podwieczorek:
bułka pszenna z masłem, szynka, ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa

13.01.2025r. – Poniedziałek

Śniadanie:
kawa inka na mleku, bułka owsiana z masłem, szynka z indyka, jajo gotowane z majonezem, szczypior, ogórek,  papryka, herbata ;
II śniadanie:
banan;
Obiad:
zupa fasolowa na wędzonce, kluski leniwe z masłem, surówka z marchwi i brzoskwiń, woda z cytryną;
Podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, parówki z szynki, pomidor, szczypior, ketchup, herbata.

14.01.2025r. – Wtorek

Śniadanie:

owsianka na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, ser żółty ogórkiem kiszonym, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
koktajl na maślance;
Obiad:
zupa grysikowa, pieczony udziec z indyka, ziemniaki. Marchew z groszkiem, surówka z białej kapusty z koprem kompot owocowy;
podwieczorek:
kisiel truskawkowy ( własna produkcja), biszkopty, bułka z masłem. herbata

15.01.2025r. – Środa

Śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z ziarnami i masłem, polędwica, ser żółty, papryka, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
mandarynka, ananas;
Obiad:
zupa jarzynowa, indyk w sosie szpinakowym, pomidory suszone, makaron  razow sałata lodowa, rzodkiewki z sosem jogurtowym,  kompot owocowy;
podwieczorek:
bułka z masłem, serek waniliowy,  jabłko, herbata

16.01.2025r. – Czwartek

Śniadanie:
płatki jęczmienne  na mleku, chleb żytni z masłem, sucha krakowska, pasta z jaj, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
bakalie: orzechy, żurawina;
obiad:
zupa pomidorowa z makaronem, pulpety wieprzowo - drobiowe w sosie własnym koperkowym, kasza kuskus.  Brokuł. Surówka z ogórka świeżego, rzodkiewki, pomidora z sosem winegret, lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:

Andruty z powidłami śliwkowymi, bułka z masłem herbata z cytryną, jabłko.

17.01.2025r. – Piątek

Śniadanie:
kluski lane na mleku, chleb razowy na miodzie z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką, herbata z cytryną;
II śniadanie:
gruszka;
Obiad:
zupa krupnik,  kotlet rybny, ziemniaki, fasolka szparagowa, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i papryki, woda z cytryną i miętą;
Podwieczorek:
chleb pszenno żytni z masłem, polędwica, ogórek, papryka, jabłko, herbata malinowa.

20.01.2025r. – Poniedziałek

Śniadanie:
płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, dźem, papryka, ogórek, herbata ;
II śniadanie:
banan;
Obiad:
zupa grochowa na wędzonce.

Łazanki z kapustą , pieczarkami i mięsem. Marchwi do pochrupania. Kompot
Podwieczorek:
pizza szynką, żółtym serem, pomidor, ketchupem, bułka z masłem, herbata owocowa: .

21.01.2025r. – Wtorek

Śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z masłem, szynka, pasta humus, papryka, ogórek , lemoniada;
II śniadanie:
jabłko;
Obiad:
zupa barszcz biały z jajkiem, medalion z kurczaka, ziemniaki opiekane, fasolka szparagowa. Surówka z czerwonej kapusty. Lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:
 budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane, bułka  z masłem, herbata miętowa,

22.01.2025r. – Środa

Śniadanie:
zacierki na mleku na mleku, chleb żytni z masłem, schab pieczony, jajko na twardo, ogórek kiszony, pomidor, kiełki, herbata z lipy;
II śniadanie:
koktajl bananowo – truskawkowy z kefirem;
Obiad:
Rosół drobiowo- wołowy z makaronem. Gołąbek po cygańsku w sosie pomidorowym, ziemniaki Surówka z ogórków, jabłka, marchwi i cebuli, kompot owocowy;
Podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, ser żółty, szynka, sałata lodowa, papryka, jabłko herbata owocowa.

23.01.2025r. – Czwartek

Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku, chleb staropolski z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek,  rzodkiewka, herbata ;
II śniadanie:
kiwi, mandarynka;
Obiad:
ryżanka z pomidorami, ziemniaki, krokiety z mięsem, surówka z selera, kompot truskawkowy;
Podwieczorek:
 bułka z masłem, serek wiejski, pomidor, dymka, jabłko, herbata.

24.01.2025r. – Piątek

Śniadanie:
płatki jaglane  na mleku, pieczywo żytnie z masłem, polędwica z indyka, ser żółty, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
kalarepa, marchew;
obiad:
zupa – krem z białych warzyw, groszek ptysiowy, filet rybny, ziemniaki. Marchewka juniorka. Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek, herbata miętowa;
Podwieczorek:
 galaretka jogurtowa z truskawkami, bułka z masłem, herbata z cytryną.

27.01.2025r. –  Poniedziałek

śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, jajko, ogórkiem kiszony, papryka, herbata  miętowa;
II śniadanie:
jabłko;

obiad:
Zupa brokułowa. Spaghetii bolognese posypane serem. Surówka z kalarepy, jabłka, pora i jogurtu, herbata owocowa;

podwieczorek:
Chleb pszenno- żytni z masłem, szynka, rzodkiewka, papryka, herbata malinowa

28.01.2025r. – Wtorek

śniadanie:
Kakao na mleku, pieczywo  żytnie z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty, rzodkiewka, ogórek, herbata miętowa;
II śniadanie:
Melon;
obiad:
Zupa jarzynowa. Kasza pęczak z gulaszem, marchew z groszkiem, surówka z czerwonej kapusty, marchwi, jabłka, herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb graham z masłem, szynka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.

29.01.2025r. – Środa

śniadanie:
Kasza manna na  mlekiem, chleb  żytni z masłem, polędwica wieprzowa, pasta z łososiem, pomidor, ogórek kwaszony,  herbata

II śniadanie:
jogurt z jagodami
obiad:
Kapuśniak. Kotlet schabowy, ziemniaki, buraki na ciepło. Sałata lodowa, pomidor, papryka, sos winegret. Lemoniada

podwieczorek:
Budyń waniliowy, bułeczka z masłem, jabłko. Herbata miętowa

30.01.2025r. – Czwartek

śniadanie:
Kawa na mleku, chleb żytni z dynią i masłem, indyk pieczony, pasta z jaj i wędliny, ogórek , rzodkiewka, herbata miętowa

II śniadanie

gruszka;

obiad:
Szczawiowa z jajkiem, Pulpety wieprzowo- drobiowe w sosie paprykowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa. Surówka coleslaw. Kompot

podwieczorek:
Racuchy z jabłkiem, bułka z masłem . Herbata żurawinowa

31.01.2025r. –  Piątek

śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku, chleb razowy z dynią i masłem, kiełbasa żywiecka, żółty,

roszponka, ogórek kiszony, herbata

IIśniadanie:
Bakalie;
obiad:
Krem z marchwi. Kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z ogórka  kiszonego jabłka.

Bukiet warzyw. Napój imbirowy

podwieczorek:
Kajzerka z masłem, sucha krakowska,  pomidor, sałata, jabłko, herbata owocowa