Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis

02.06.2025r. – Poniedziałek

Śniadanie:
kawa inka na mleku, bułka owsiana z masłem, szynka z indyka, jajo gotowane z majonezem, szczypior, ogórek,  papryka, herbata ;
II śniadanie:
Truskawki;
Obiad:
zupa węgierska z indykiem, kluski leniwe z masłem,  kukurydza, surówka z marchwi i brzoskwiń, kompot porzeczkowo - truskawkowy;
Podwieczorek:
gofry (własna produkcja), borówki, brzoskwinie, kiwi,truskawki, bita śmietana, herbata malinowa

03.06.2025r. – Wtorek

Śniadanie:

owsianka na mleku, chleb razowy z masłem, szynka wieprzowa, dżem truskawkowy, ogórek , papryka, herbata miętowa;
II śniadanie:
koktajl z kefirem i wiśniami;
Obiad:
krem z zielonych warzyw, pieczony udziec z indyka w curry, ryż. Marchew z groszkiem, surówka z białej kapusty z koprem kompot owocowy;
podwieczorek:
kisiel truskawkowy ( własna produkcja), chałka z masłem. Herbata

04.06.2025r. – Środa

Śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z ziarnami i masłem, polędwica, ser żółty, papryka, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
arbuz;
Obiad:
zupa jarzynowa ze słodkiej kapusty, filet z kurczaka w sosie szpinakowym, pomidory suszone, makaron  razowy sałata lodowa, rzodkiewki z sosem vinegret,  kompot owocowy;
podwieczorek:
 serek waniliowy, kajzerka pszenna z masłem, jabłko, herbata

05.06.2025r. – Czwartek

Śniadanie:
płatki jęczmienne  na mleku, chleb żytni z masłem, sucha krakowska, pasta z jaj, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
bakalie: orzechy, żurawina;
obiad:
zupa pomidorowa z makaronem, pulpety wieprzowo - drobiowe w sosie własnym koperkowym, kasza kuskus.  Brokuł. Surówka z ogórka świeżego, rzodkiewki, pomidora z sosem winegret, lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:

Andruty z powidłami śliwkowymi , bułka z masłem, herbata z cytryną, jabłko.

06.06.2025r. – Piątek

Śniadanie:
kluski lane na mleku, chleb razowy na miodzie z masłem, szynką, serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką, herbata z cytryną;
II śniadanie:
gruszka;
Obiad:
zupa krupnik,  kotlet rybny, ziemniaki, fasolka szparagowa, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i papryki, woda z cytryną i miętą;
Podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, polędwica z indyka, ogórek, papryka, jabłko, herbata malinowa.

09.06.2025r. – Poniedziałek

Śniadanie:
płatki owsiane z mleku, chleb z siemieniem, masłem, szynka z indyka, dżem, szczypior, ogórek,  papryka, herbata z cytryną ;
II śniadanie:
truskawki;
Obiad:
zupa grochowa na wędzonce, naleśniki z twarogiem śmietaną i owocami, surówka z marchwi i brzoskwiń, woda z cytryną;
Podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, frankfruterki wieprzowe, pomidor, szczypior, ketchup, herbata.

10.06.2025r. – Wtorek

Śniadanie:

Makaron zacierki na mleku, chleb razowy z masłem, szynka wieprzowa, humus ogórek, rzodkiewka, herbata miętowa;
II śniadanie:
arbuz;
Obiad:
zupa barszcz biały, filet z indyka, ziemniaki. Fasolka szparagowa, surówka z czerwonej kapusty, lemoniada imbirowa;
podwieczorek:
budyń czekoladowy ( własna produkcja), wafle, bułka z masłem. Herbata owocowa

11.06.2025r. – Środa

Śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z ziarnami i masłem, schab pieczony, ser żółty, papryka, kiełki lucerny, herbata miętowa;
II śniadanie:
koktajl  bananowo – truskawkowy na kefirze;
Obiad:
rosół drobiowo- wołowy z makaronem, gołąbek po cygańsku w sosie pomidorowy, surówka z ogórka kiszonego, jabłek, cebuli,  kompot owocowy;
podwieczorek:
twarożek wiejski, kajzerka, masło, pomidor, dymka, jabłko, herbata

12.06.2025r. – Czwartek

Śniadanie:
płatki kukurydziane  na mleku, chleb żytni z masłem, polędwica sopocka, ser żółty papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
banan;
obiad:
zupa pomidorowa z ryżem, krokiety z mięsem.  Surówka z selera, jabłka z jogurtem, kompot truskawkowy;
Podwieczorek:

Chleb pszenno- żytni, masło, szynka, papryka, sałata, jabłko, herbata

13.06.2025r. – Piątek

Śniadanie:
płatki jaglane na mleku, chleb razowy z masłem, polędwica z indyka, jajko na twardo, pomidorem, rzodkiewką, herbata z cytryną;
II śniadanie:
kalarepa, marchewka;
Obiad:
zupa krem z białych warzyw,  filet rybny, ziemniaki, marchewka mini, surówka z kapusty kiszonej, jabłka, herbata miętowa;
Podwieczorek:
galaretka jogurtowa z owocami, wafle, bułka z masłem herbata malinowa.

16.06.2025 r. –  Poniedziałek

śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku, chleb żytni z masłem, schab pieczony, ser żółty, ogórk kiszony, papryka, herbata  miętowa;
II śniadanie:
truskawki;
obiad:
Zupa brokułowa. Spaghetii bolognese posypane serem. Surówka z kalarepy, jabłka, pora i jogurtu, herbata owocowa;

podwieczorek:
Grzanki pszenno- żytnie, masło, szynka, ser żółty, ketchup, pomidor, herbata malinowa

17.06.2025 r. – Wtorek

śniadanie:
Kakao na mleku, pieczywo  żytnie z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty, rzodkiewka, ogórek, herbata miętowa;
II śniadanie:
banan;
obiad:
Zupa szczawiowa z jajkiem. Kopytka, gulasz z indyka, marchew z groszkiem, surówka z czerwonej kapusty, marchwi, jabłka, herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb graham z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.

18.06.2025 r. – Środa

śniadanie:
Kasza manna na  mlekiem, chleb  żytni z masłem, polędwica wieprzowa, pasta z tuńczyka i jaj, pomidor, ogórek kwaszony,  herbata

II śniadanie:
jabłko
obiad:
Kapuśniak. Kotlet  schabowy, ziemniaki, buraki na ciepło. Sałata lodowa, pomidor, papryka, sos winegret. Napój imbirowy

podwieczorek:
Budyń waniliowy z musem truskawkowym, wafle, bułeczka z masłem, jabłko. Herbata owocowa

23.06.2025r. – Poniedziałek

 śniadanie:
Kakao z mlekiem, chleb razowy z masłem, szynka z indyka, serek z ziołami, ogórek papryka,  herbata z cytryną;
II śniadanie:
truskawki;
obiad:
Krem z czerwonej soczewicy na wędzonce. Makaron z twarogiem, jogurtem i musem malinowym. Surówka z marchwi i jabłka . Woda z cytryną i miętą
podwieczorek:
Parówki z szynki, pomidor. ogórek kwaszony, ketchup, kajzerka, masło. Herbata malinowa.

24.06.2025r. – Wtorek

śniadanie:
Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb żytni z masłem, schab pieczony, pasta z fasoli, papryka, sałata lodowa, herbata z cytryną;
II śniadanie:
bakalie: żurawina, orzechy
obiad:
Zupa pieczarkowa. Antrykot drobiowy z kurczaka, ziemniaki. Buraki na ciepło. Sałata, rzodkiewka, szczypior, jogurt. Kompot z truskawek i porzeczek;
podwieczorek:

 Pancakes z musem truskawkowym, bułka z masłem. Herbata owocowa

25.06.2025r. – Środa

śniadanie:
Płatki jęczmienni na mleku. Chleb żytni z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórkiem , rzodkiewka, herbata z żurawiną ;
II śniadanie:
Koktajl czarna porzeczka, banan;
obiad:
Zupa kalafiorowa. Klopsiki mięsno – gryczane, ryż, marchew z groszkiem. Kapusta biała z kukurydzą i porem, kompot z czarnej porzeczki;
podwieczorek:
Kajzerka, masło, jajko gotowane, majonez, szczypior, pomidor, jabłko.            Herbata z cytryną .

26.06.2025r. – Czwartek

śniadanie:
Kawa z mlekiem. Chleb pszenno- żytni z siemieniem z masłem, szynka, ser twarogowy z miodem, ogórek, papryka herbata z cytryną ;
II śniadanie:
Kiwi, banan;
obiad:
Barszcz czerwony. Gulasz wieprzowy po myśliwsku, kasza pęczak. Sałata lodowa z papryką, pestkami słonecznika i sosem vinegret, kompot owocowy;
podwieczorek:

Kajzerka, masło, ser żółty, jabłko. Jabłko. Herbata malinowa.

27.06.2025r. – Piątek

śniadanie:
Makaron gwiazdki na mleku, chleb żytni na miodzie z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną;
II śniadanie:
Sok jabłkowy, chrupki kukurydziane
obiad:
Zupa ryżanka. Ryba po grecku, ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty, jabłka. Mięta;
podwieczorek:
Jogurt naturalny, granola, owoce, bułka z masłem. Herbata owocowa.