Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis

15.04.2024r. –  Poniedziałek

śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, jajko, ogórkiem kiszony, papryka, herbata  miętowa;
II śniadanie:
Jabłko;
obiad:
Zupa brokułowa. Spaghetii bolognese posypane serem. Surówka z kalarepy, jabłka, pora i jogurtu, herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb pszenno- żytni z masłem, szynka, rzodkiewka, papryka, herbata malinowa ;

16.04.2024r. – Wtorek

śniadanie:
Kakao na mleku, pieczywo  żytnie z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty, rzodkiewka, ogórek, herbata miętowa;
II śniadanie:
Melon;
obiad:
Zupa jarzynowa. Kasza pęczak z gulaszem, marchew z groszkiem, surówka z czerwonej kapusty, marchwi, jabłka, herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb graham z masłem, szynka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.

17.04.2024r. – Środa

śniadanie:
Kasza manna na  mlekiem, chleb  żytni z masłem, polędwica wieprzowa, pasta z łososiem, pomidor, ogórek kwaszony,  herbata
II śniadanie:
Mandarynka
obiad:
Kapuśniak. Kotlet schabowy, ziemniaki, buraki na ciepło. Sałata lodowa, pomidor, papryka, sos winegret. Lemoniada
podwieczorek:
Bułeczka z masłem, budyń waniliowy, jabłko. Herbata miętowa

18.04.2024r. – Czwartek

śniadanie:
Kawa na mleku, chleb żytni z dynią i masłem, indyk pieczony, pasta z jaj i wędliny, ogórek , rzodkiewka, herbata miętowa
II śniadanie
Gruszka;
obiad:
Szczawiowa z jajkiem, Pulpety wieprzowo- drobiowe w sosie paprykowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa. Surówka coleslaw. Kompot
podwieczorek:
Racuchy z jabłkiem, bułka z masłem . Mięta

19.04.2024r. –  Piątek

śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku, chleb razowy z dynią i masłem, kiełbasa żywiecka, żółty,
roszponka, ogórek kiszony, herbata
IIśniadanie:
Bakalie;
obiad:
Krem z marchwi. Kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z ogórka  kiszonego jabłka. Bukiet warzyw. Napój imbirowy
podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni z masłem, indyk pieczony,  pomidor, sałata, herbata miętowa

22.04.2024r. – Poniedziałek

śniadanie:
Kakao na mleku, chleb razowy z masłem szynka z indyka, serek almette,  ogórek , papryka ;herbata
II śniadanie:
banan;
obiad:
Krem z czerwonej soczewicy. Makaron z serem, malinami i śmietaną. Surówka z marchwi i jabłka. woda cytrynowo- miętowa;
podwieczorek:
grzanki z masłem , szynka wiejska, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, herbata

23.04.2023r. – Wtorek

śniadanie:
płatki kukurydziane z mlekiem, chleb orkiszowy z masłem, schab pieczony, pasta z soczewicy, sałata lodowa, papryka, herbata
II śniadanie:
rodzynki, żurawina
obiad:
Zupa pieczarkowa. Kotlet drobiowy, ziemniaki opiekane, buraki na ciepło, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem. Herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb pszenno- żytni z masłem , jajko gotowane, majonez, szczypior, pomidor, ogórek,  herbata owocowa, Jabłko

24.04.2024r. – Środa

Śniadanie:
płatki jęczmienne na mleku na mleku, chleb żytni z masłem, polędwica, ser żółty, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata z lipy;
II śniadanie:
koktajl bananowo – truskawkowy z kefirem;
Obiad:
zupa kalafiorowa, klopsiki mięsno- gryczane, ryż. Marchew z groszkiem. Surówka z kapusty białej, kukurydzy i pora, kompot owocowy;
Podwieczorek:
 placki pancakes, bułka z masłem, mandarynka  herbata owocowa.

25.04.2024r. – Czwartek

Śniadanie:
kawa zbożowa z mlekiem, chleb staropolski z masłem, polędwica sopocka, ser twarogowy z miodem, ogórek,  rzodkiewka, herbata ;
II śniadanie:
melon; 
Obiad:
barszcz czerwony. Gulasz wieprzowy, kasza pęczak. Sałata lodowa, papryka, pestki słonecznika sos winegret, kompot truskawkowy;
Podwieczorek:
 bułka z masłem, kasza manna z musem owocowym, herbata.

26.04.2024r. – Piątek

Śniadanie:
makaron gwiazdki na mleku, chleb razowy  z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, papryka, herbata z cytryną;
II śniadanie:
sok jabłkowy;
Obiad:
zupa ryżanka, ryba po grecku, ziemniaki, marchew mini, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchwi, mięta;
Podwieczorek:
Jogurt naturalny, granola, truskawki Bułka pszenna  z masłem, herbata z cytryną.

29.04.2024r. – Poniedziałek

Śniadanie:
płatki owsiane na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, ser żółty ogórkiem kiszonym, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
jabłko;
Obiad:
zupa węgierska z indykiem, naleśniki z serem musem owocowym i jogurtem, marchew do chrupania, kompot owocowy;
podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, pasta z jaj, szczypiorki i majonezu jabłko.

30.04.2024r. – Wtorek

Śniadanie:
makaron literki  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
melon;
obiad:
zupa – krem z dyni, groszek ptysiowy, bitka wieprzowa w sosie własnym, kasza bulgur. Surówka z pora, marchwi i jabłek, lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:
Jabłko pieczone z miodem i kruszonką, bułka z masłem, herbata z cytryną.