Jadłospis
Jadłospis
04.03.2024r. – Poniedziałek
Śniadanie:
płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, dźem, papryka, ogórek, herbata ;
II śniadanie:
banan;
Obiad:
zupa grochowa na wędzonce.
Łazanki z kapustą , pieczarkami i mięsem. Marchwi do pochrupania. Kompot
Podwieczorek:
pizza szynką, żółtym serem, pomidor, ketchupem, bułka z masłem, herbata owocowa: .
05.03.2024r. – Wtorek
Śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z masłem, szynka, jajko, papryka, ogórek , lemoniada;
II śniadanie:
ananas, mandarynki;
Obiad:
zupa barszcz biały, medalion z kurczaka, ziemniaki opiekane, fasolka szparagowa. Surówka z czerwonej kapusty. Lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:
budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane, bułka z masłem, herbata miętowa, gruszka
06.03.2024r. – Środa
Śniadanie:
zacierki na mleku na mleku, chleb żytni z masłem, schab pieczony, jajko na twardo, ogórek kiszony, pomidor, kiełki, herbata z lipy;
II śniadanie:
koktajl bananowo – truskawkowy z kefirem;
Obiad:
Rosół drobiowo- wołowy z makaronem. Gołąbek po cygańsku w sosie pomidorowym, ziemniaki Surówka z ogórków, jabłka, marchwi i cebuli, kompot owocowy;
Podwieczorek:
chleb pszenn0- żytni z masłem, ser żółty, szynka, sałata lodowa, papryka, jabłko herbata owocowa.
07.03.2024r. – Czwartek
Śniadanie:
kasza manna na mleku, chleb staropolski z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, herbata ;
II śniadanie:
melon;
Obiad:
ryżanka z pomidorami, ziemniaki, pierogi z mięsem, surówka z selera, kompot truskawkowy;
Podwieczorek:
bułka z masłem, serek wiejski, pomidor, dymka, jabłko, herbata.
08.03.2024r. – Piątek
Śniadanie:
Płatki jaglane na mleku, chleb razowy z masłem, polędwica z indyka, ser żółty, pomidor, papryka, herbata z cytryną;
II śniadanie:
kalarepa, marchew;
Obiad:
zupa krem z białych warzyw, kotlet rybny, ziemniaki, marchew mini, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchwi, mięta;
Podwieczorek:
Chleb pszenno - żytni z masłem, pasta jajeczna, ogórek, sałata, herbata z cytryną.
11.03.2024r. – Poniedziałek
śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, jajko, ogórkiem kiszony, papryka, herbata miętowa;
II śniadanie:
Jabłko;
obiad:
Zupa brokułowa. Spaghetii bolognese posypane serem, surówka z kalarepy, jabłka, pora i jogurtu, herbata owocowa;
podwieczorek:
Kajzerka z masłem, szynka, rzodkiewka, papryka, mandarynka, herbata ;
12.03.2024r. – Wtorek
śniadanie:
Kakao na mleku, pieczywo żytnie z masłem, szynka drobiowa, serek naturalny ze szczypiorkiem, papryka, ogórek kiszony, herbata miętowa;
II śniadanie:
Melon;
obiad:
Zupa jarzynowa. Kopytka z gulaszem, surówka z czerwonej kapusty, marchwi, jabłka, herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb pszenno- żytni z masłem, szynka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.
13.03.2024r. – Środa
śniadanie:
Makaron zacierki z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, pasta jajeczna, pomidor, sałata lodowa, herbata
II śniadanie:
Mandarynka
obiad:
Kapuśniak. Kotlet schabowy, ziemniaki, buraki na ciepło. Sałata lodowa, pomidor, papryka, jogurt. Lemoniada
podwieczorek:
Bułeczka z masłem, sałatka jarzynowa, jabłko. Herbata miętowa
14.03.2024r. – Czwartek
śniadanie:
Kawa na mleku, chleb żytni z masłem, indyk pieczony, pasta z makreli, ogórek kiszony, kiełki lucerny, herbata z cytryną
II śniadanie
Gruszka;
obiad:
Szczawiowa z jajkiem, Pulpety wieprzowo- drobiowe, kasza gryczana, fasolka szparagowa. Surówka coleslaw. Kompot
podwieczorek:
Bułka z masłem, racuchy z jabłkiem. Mięta
15.03.2024r. – Piątek
śniadanie:
Kasza manna, chleb razowy z dynią i masłem, kiełbasa żywiecka, twarożek wiejski,
roszponka, ogórek kiszony, herbata
II śniadanie:
Bakalie;
obiad:
Krem z marchwi. Kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego jabłka. Napój imbirowy
podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni z masłem, indyk pieczony, pomidor, sałata, herbata miętowa
18.03.2024r. – Poniedziałek
śniadanie:
Kakao na mleku, chleb razowy z masłem szynka z indyka, serek almette, ogórek kiszony, papryka ;herbata
II śniadanie:
banan;
obiad:
krem z czerwonej soczewicy. Makaron z serem, malinami i śmietaną. Surówka z marchwi i jabłka. woda cytrynowo- miętowa;
podwieczorek:
grzanki z masłem , szynka wiejska ser żółty, pomidor, rzodkiewka, herbata
19.03.2023r. – Wtorek
śniadanie:
płatki kukurydziane z mlekiem, chleb orkiszowy z masłem, schab pieczony, pasta z soczewicy, sałata lodowa, papryka, herbata
II śniadanie:
rodzynki, żurawina
obiad:
zupa pieczarkowa. Kotlet drobiowy, ziemniaki opiekane, buraki na ciepło, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem. Herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb pszenno- żytni z masłem , szynka, pomidor, ogórek, herbata owocowa, Jabłko
20.03.2024r. – Środa
Śniadanie:
płatki jęczmienne na mleku na mleku, chleb żytni z masłem, polędwica, ser żółty, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata z lipy;
II śniadanie:
koktajl bananowo – truskawkowy z kefirem;
Obiad:
zupa kalafiorowa, klopsiki mięsno- gryczane, ryż. Marchew z groszkiem. Surówka z kapusty białej, kukurydzy i pora, kompot owocowy;
Podwieczorek:
placki pancakes, bułka z masłem, mandarynka herbata owocowa.
21.03.2024r. – Czwartek
Śniadanie:
kasza manna na mleku, chleb staropolski z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, herbata ;
II śniadanie:
melon;
Obiad:
barszcz czerwony. Gulasz wieprzowy, kasza pęczak. Sałata lodowa, papryka, pestki słonecznika sos winegret, kompot truskawkowy;
Podwieczorek:
bułka z masłem, kasza manna z musem owocowym, herbata.
22.03.2024r. – Piątek
Śniadanie:
makaron gwiazdki na mleku, chleb razowy z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, papryka, herbata z cytryną;
II śniadanie:
sok jabłkowy;
Obiad:
zupa ryżanka, ryba po grecku, ziemniaki, marchew mini, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchwi, mięta;
Podwieczorek:
Jogurt naturalny, granola, truskawki Bułka pszenna z masłem, herbata z cytryną.
25.03.2024r. – Poniedziałek
Śniadanie:
płatki owsiane na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, ser żółty ogórkiem kiszonym, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
jabłko;
Obiad:
zupa węgierska z indykiem, naleśniki z serem musem owocowym i jogurtem, marchew do chrupania, kompot owocowy;
podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, pasta z jaj, szczypiorki i majonezu jabłko.
26.03.2024r. – Wtorek
Śniadanie:
makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
melon;
obiad:
zupa – krem z dyni, groszek ptysiowy, bitka wieprzowa w sosie własnym, kasza bulgur. Surówka z pora, marchwi i jabłek, lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:
Jabłko pieczone z miodem i kruszonką, bułka z masłem, herbata z cytryną.
27.03.2024r. – Środa
śniadanie:
kakao na mleku, chleb razowy z ziarnami i masłem, polędwica, twarożek z ziołami, ogórkiem, roszponką, herbata ziołowa;
II śniadanie:
koktajl jagodowo- bananowy;
Obiad:
zupa minestrone, kurczak pieczony w ziołach, ziemniaki, marchewka juniorka, mizeria, woda z cytryną i miodem;
Podwieczorek:
grahamka z masłem, schab pieczony, pomidor, rzodkiewka, jabłko, herbata owocowa.
28.03.2024r. – Czwartek
Śniadanie:
płatki ryżowe na mleku, chleb razowy z masłem, szynka wędzoną, jajkiem gotowanym, pomidorem, szczypiorem, ogórkiem, herbata owocowa;
II śniadanie:
banan;
Obiad:
zupa ogórkowa z ziemniakami, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraków, jabłka, bukiet warzyw, herbata miętowa;
podwieczorek:
bułka wrocławska z masłem, budyń waniliowy własnej produkcji z bakaliami, herbata miętowa.
29.03.2024r. – Piątek
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku, chleb żytni na miodzie z masłem, szynka, serek topiony, pomidor, papryką, herbata owocowa;
II śniadanie:
melon;
Obiad:
żurek z jajkiem, placki ziemniaczane ze śmietaną, surówka z ogórka, rzodkiewki , jabłek i cebuli, brokuły z masłem, kompot owocowy;
podwieczorek:
galaretka jogurtowo - owocowa, bułka pszenna z masłem, herbata owocowa