Jadłospis
Jadłospis
15.04.2024r. – Poniedziałek
śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, jajko, ogórkiem kiszony, papryka, herbata miętowa;
II śniadanie:
Jabłko;
obiad:
Zupa brokułowa. Spaghetii bolognese posypane serem. Surówka z kalarepy, jabłka, pora i jogurtu, herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb pszenno- żytni z masłem, szynka, rzodkiewka, papryka, herbata malinowa ;
16.04.2024r. – Wtorek
śniadanie:
Kakao na mleku, pieczywo żytnie z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty, rzodkiewka, ogórek, herbata miętowa;
II śniadanie:
Melon;
obiad:
Zupa jarzynowa. Kasza pęczak z gulaszem, marchew z groszkiem, surówka z czerwonej kapusty, marchwi, jabłka, herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb graham z masłem, szynka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.
17.04.2024r. – Środa
śniadanie:
Kasza manna na mlekiem, chleb żytni z masłem, polędwica wieprzowa, pasta z łososiem, pomidor, ogórek kwaszony, herbata
II śniadanie:
Mandarynka
obiad:
Kapuśniak. Kotlet schabowy, ziemniaki, buraki na ciepło. Sałata lodowa, pomidor, papryka, sos winegret. Lemoniada
podwieczorek:
Bułeczka z masłem, budyń waniliowy, jabłko. Herbata miętowa
18.04.2024r. – Czwartek
śniadanie:
Kawa na mleku, chleb żytni z dynią i masłem, indyk pieczony, pasta z jaj i wędliny, ogórek , rzodkiewka, herbata miętowa
II śniadanie
Gruszka;
obiad:
Szczawiowa z jajkiem, Pulpety wieprzowo- drobiowe w sosie paprykowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa. Surówka coleslaw. Kompot
podwieczorek:
Racuchy z jabłkiem, bułka z masłem . Mięta
19.04.2024r. – Piątek
śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku, chleb razowy z dynią i masłem, kiełbasa żywiecka, żółty,
roszponka, ogórek kiszony, herbata
IIśniadanie:
Bakalie;
obiad:
Krem z marchwi. Kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego jabłka. Bukiet warzyw. Napój imbirowy
podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni z masłem, indyk pieczony, pomidor, sałata, herbata miętowa
22.04.2024r. – Poniedziałek
śniadanie:
Kakao na mleku, chleb razowy z masłem szynka z indyka, serek almette, ogórek , papryka ;herbata
II śniadanie:
banan;
obiad:
Krem z czerwonej soczewicy. Makaron z serem, malinami i śmietaną. Surówka z marchwi i jabłka. woda cytrynowo- miętowa;
podwieczorek:
grzanki z masłem , szynka wiejska, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, herbata
23.04.2023r. – Wtorek
śniadanie:
płatki kukurydziane z mlekiem, chleb orkiszowy z masłem, schab pieczony, pasta z soczewicy, sałata lodowa, papryka, herbata
II śniadanie:
rodzynki, żurawina
obiad:
Zupa pieczarkowa. Kotlet drobiowy, ziemniaki opiekane, buraki na ciepło, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem. Herbata owocowa;
podwieczorek:
Chleb pszenno- żytni z masłem , jajko gotowane, majonez, szczypior, pomidor, ogórek, herbata owocowa, Jabłko
24.04.2024r. – Środa
Śniadanie:
płatki jęczmienne na mleku na mleku, chleb żytni z masłem, polędwica, ser żółty, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata z lipy;
II śniadanie:
koktajl bananowo – truskawkowy z kefirem;
Obiad:
zupa kalafiorowa, klopsiki mięsno- gryczane, ryż. Marchew z groszkiem. Surówka z kapusty białej, kukurydzy i pora, kompot owocowy;
Podwieczorek:
placki pancakes, bułka z masłem, mandarynka herbata owocowa.
25.04.2024r. – Czwartek
Śniadanie:
kawa zbożowa z mlekiem, chleb staropolski z masłem, polędwica sopocka, ser twarogowy z miodem, ogórek, rzodkiewka, herbata ;
II śniadanie:
melon;
Obiad:
barszcz czerwony. Gulasz wieprzowy, kasza pęczak. Sałata lodowa, papryka, pestki słonecznika sos winegret, kompot truskawkowy;
Podwieczorek:
bułka z masłem, kasza manna z musem owocowym, herbata.
26.04.2024r. – Piątek
Śniadanie:
makaron gwiazdki na mleku, chleb razowy z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, papryka, herbata z cytryną;
II śniadanie:
sok jabłkowy;
Obiad:
zupa ryżanka, ryba po grecku, ziemniaki, marchew mini, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchwi, mięta;
Podwieczorek:
Jogurt naturalny, granola, truskawki Bułka pszenna z masłem, herbata z cytryną.
29.04.2024r. – Poniedziałek
Śniadanie:
płatki owsiane na mleku, chleb razowy z masłem, schab pieczony, ser żółty ogórkiem kiszonym, pomidor malinowy, herbata miętowa;
II śniadanie:
jabłko;
Obiad:
zupa węgierska z indykiem, naleśniki z serem musem owocowym i jogurtem, marchew do chrupania, kompot owocowy;
podwieczorek:
chleb pszenno- żytni z masłem, pasta z jaj, szczypiorki i majonezu jabłko.
30.04.2024r. – Wtorek
Śniadanie:
makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;
II śniadanie:
melon;
obiad:
zupa – krem z dyni, groszek ptysiowy, bitka wieprzowa w sosie własnym, kasza bulgur. Surówka z pora, marchwi i jabłek, lemoniada imbirowa;
Podwieczorek:
Jabłko pieczone z miodem i kruszonką, bułka z masłem, herbata z cytryną.