KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wyprawka przedszkolaka

WYPRAWKA PRZEDSZKOLAKA gr. I i II. 

Niezbędne w wyprawce przedszkolaka są:

- Pościel (możesz wybrać jego ulubioną aby czerpało większą przyjemność z odpoczynku) - Poszwa o wymiarach 160X200 oraz worek na przechowywanie pościeli.

- Piżama- jeśli maluszek będzie zostawał na leżakowanie (nawet jeśli twoje dziecko lubi drzemki w tym, w czym chodzi, to ważny element nauki ubierania, higieny i odróżniania tego czasu. Warto od razu kupić dwie zmiany (będzie można wymieniać je do prania). Piżamki powinny być lekkie i łatwe do założenia albo może być t-shirt i spodenki lub legginsy.

- Kapcie na zmianę- wygodne, takie by maluch mógł je sam założyć i zdjąć (rzepy, klamerka), oddychające, z gumową podeszwą, trzymające stabilnie stopę dziecka i chroniące przed urazami.

- Worek do szatni z dodatkową zmianą ubranek – dobrze jest zostawić w przedszkolu jedną lub dwie zmiany ubranek w  woreczku. Maluch co prawda umie korzystać z toalety, ale może zdarzyć się wpadka( 3x majtki, rajstopy, 2xspodnie, 2x koszulki,2x bluzki).

- Gumki i spinki – jeśli Twoja córeczka ma długie włosy, niezbędny będzie zapas gumek i  spinek do włosów. Warto kupić ich więcej, bo łatwo się gubią. Włosy dziewczynka powinna mieć tak upięte, by nie przeszkadzały jej w zabawie i jedzeniu.

- Dres- to najwygodniejsze ubranie do zabawy i harców w przedszkolu. Łatwo go dziecku samodzielnie zdjąć i założyć.