KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_09 04 2020

KOSZYCZEK WIELKANOCNY 

 Co wkładamy do koszyczka?

,,Co jest w koszyczku wielkanocnym?"

Dzieci nazywają przedmioty znajdujące się w środku.

koszyczek_wielkanocny

,,Świąteczny rysunek"

Dziecko rysuje na kartce zgodnie z poleceniami:

- baranek w prawym górnym rogu

- pisanka w lewym górnym rogu

- chlebek na środku.

Zabawa ruchowa ,,Wielkanocne zające"

Rozkładamy na podłodze sznurek na kształt  dużego koła. Dzieci zające skaczą po podłodze.

Na hasło  DO KOSZYKA! wskakują jak najszybciej do koła.

Wykonaj ćwiczenie:

Rysuj po śladzie i sprawdź, jakie jajka wielkanocne znalazły dzieci. Ile jajek znalazło każde dziecko?

Co możemy zrobić z jajek?

rysuj po śladzie

Życzymy miłej zabawy i pracy!
Pani Mariola i Agnieszka