KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_22 04 2020

Dzień dobry,

poproszę o wykonanie następujących zadań: wytnij z gazety lub napisz samodzielnie litery tworzące hasło MAKULATURA. Następnie ułóż  z nich i naklej na kartce lub napisz jak najwięcej nowych wyrazów, np. kultura, mak, kula.
 
Przedstaw w formie obrazków sposoby na oszczędzanie wody, prądu i dbanie o zwierzęta.
Pamiętaj o codziennej gimnastyce przy otwartym oknie ,ćwicz prawidłowy wdech i wydech.
Wybierz się na krótki spacer (załóż maseczkę).
Na koniec miniquiz ekologiczny. Odpowiedz poprawnie na pytania:
Co to jest makulatura?
a) stare gazety, niepotrzebne papiery
b) stare meble
c) niepotrzebne leki
Co powstaje z przetworzenia makulatury?
a) leki
b) nowe zeszyty, książki
c) buty
 
Ułóż z nakrętek napis: EKOLOGIA
 
Powodzenia,
Pani Asia