KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_24 04 2020

Dzień dobry,

kontynuujemy realizację projektu CHLEB.
Niestety ze względu na sytuację musimy pominąć niektóre aktywności np.wspólną wycieczkę do piekarni.
Mam nadzieję, że etap I i częściowo II udało się zrealizować.
ZABAWY I PRACE ZWIĄZANE Z TEMATYKĄ PROJEKTU.
- Poproście rodziców, żeby zakupili w sklepie trochę różnego rodzaju pieczywa.
- Następnie przystąpcie całą rodziną do jego degustacji.
- Opiszcie słowami jego smak, zapach i kolor.
- Przygotujcie wspólnie kanapki.
-Zabawy w kuchni związane z eksperymentowaniem (jeśli ktoś w Waszej rodzinie piecze w domu chleb to zróbcie to razem z Nim) lub zbadajcie właściwości drożdży piekarskich (np. obserwując, jak rosną wymieszane z mąką , wodą lub mlekiem i odrobiną cukru, pozostawione w ciepłym miejscu). Rodzice mogą bez problemu kupić drożdże do eksperymentu w sklepie spożywczym.
-Przeczytajcie informacje na temat: Co to są drożdże i jak są produkowane?
ETAP III
-Zebranie i podsumowanie zdobytych wiadomości na temat chleba.
-Omówcie z rodzicami całą dokumentację projektu (siatkę wiedzy i eksperyment).
 
Zadanie dla wszystkich dzieci.
Pewien piekarz nie mógł policzyć, ile bochenków chleba udało mu się sprzedać w sobotę?
Jego pierwszy klient kupił 2 bochenki, drugi 3, trzeci 1, czwarty pół bochenka i piąty też pół bochenka.
Spróbujcie pomóc piekarzowi.
Rozwiązując zadanie możecie rysować lub działać na konkretach (liczmanach) tak jak to robimy na zajęciach matematycznych w przedszkolu.
W tym wypadku liczmanami mogą być kromki chleba (jako całe bochenki). 
 
Pozdrawiam Was serdecznie,  życząc miłej niedzieli.
Pani Asia