KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_27 03 2020

Zabawy wiosenne z rodzicami

  1. Zabawa z kołami – zabawa plastyczna- powycinać dziecku duże małe średnie koła, dziecko nakleja je na kartkę , lub może koła narysować, odwzorować, kredkami dorysowuje resztę wg własnego pomysłu, wypowiada się na temat swojej pracy.

,,Najpierw kółko narysuję, potem z niego wyczaruję,                                                                        

dorysuję na papierze aż powstanie miś lub zwierzę                                                                                         

albo słońce gorące, lub też kwiatek na łące.                                                                                                  

Gdy tych kółek dużo będzie, to zakwitną kwiatki wszędzie.”

 

  1. Bal z misiami lub lalkami przy dowolnej muzyce.

- szukanie zaginionej zabawki ,,Kto ją znajdzie?”

 

  1. Ćwiczenia artykulacyjne:

piesek szczeka …..

świnka kwiczy…..

gęś gęga …….

kura gdacze……

wróbel ćwierka…..

kot miauczy ……

kogut pieje …….

krowa muczy ….

bocian klekoce……

 

  1. Zabawa z figurami geometrycznymi –  - utrwalenie nazw figur

- komponowanie wg pomysłu dziecka i rodzica ,,Figuraków”                                        

nazywanie ich, dorysowywanie dla nich ,,otoczenia” np. łąka ….

wiosna

wietrzyk

bociany