KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_29 04 2020

Dzień dobry ;) Poniżej zadania na dzisiejszy dzień. Miłej pracy!

1. Dokończ zdanie: „Ziemia jest jak…”
2. Rozwiąż zagadki:

- Co to za przestrzeń między Ziemią a Księżycem, planetami oraz między gwiazdami? (kosmos)
- Zawsze jest nad nami. To płacze czasami deszczem. To śmieje się słońcem albo gwiazd tysiącem? (niebo)
- Co to za złota świetlna kula, która swym ciepłem Ziemię otula? (słońce)
- Z Ziemi do gwiazd mknie pocisk złoty, szybszy niż wiatr i samochody. (rakieta)
- W dzień ich nie ujrzysz, chociaż są nad nami. Można je zobaczyć nocą i wieczorami. (gwiazdy)
- Co to za okrągła planeta, na której bez wody, tlenu i słońca  nie byłoby życia. (ziemia)

3. Zabawa ruchowa „Lecimy samolotem” – naśladowanie czynności takich jak zapinanie pasów, uruchomienie silników, lot w przestworzach, turbulencje, lądowanie.
4. Wyklejanie konturu „Ziemi” plasteliną

- Wykorzystanie koloru niebieskiego, zielonego, żółtego
- Próby odwzorowywania kształtów wybranych kontynentów.
ziemia, kolorowanka-ziemia

Pozdrawiamy,
Panie Ewa i Dorota