KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_30 03 2020

Dzień dobry kochane "Misie" !

Proszę abyście przeczytali wraz z rodzicami wiesz o dniu i nocy:

"Noc i dzień" - Arkadiusz Łakomiak

 

„Noc chwaliła się przed dniem:

„Jestem piękna, dobrze wiem.

U mnie księżyc jest i gwiazdy,

a u ciebie - dzień jak każdy.

Najpiękniejsze miewam sny,

przyznać musisz nawet ty.

Oprócz tego mam komety,

noc piękniejsza jest niestety.

Słyszysz, jak jest pięknie tu?

Co odpowiesz mi więc dniu?”

„W dzień cieplutkie świeci słońce,

piękne kwiaty są na łące,

rzeki, lasy, góry mam

i nie jestem tutaj sam.

Więc mi nie mów, bardzo proszę,

bo ciemności nikt nie znosi!

Wszystkie dzieci już wybrały,

wolą dzień, niż twe przechwały!” 

 

Pytania do wiersza: Czym chwaliła się noc a czym dzień ?

Zapytajcie dzieci co robimy w dzień a co nocy? Porozmawiajcie jak wygląda Wasz dzień od rana do wieczora. Zwróćcie uwagę aby dopasować czynności do pory dnia.

Zachęcamy do aktywności z dziećmi-link poniżej 

https://wordwall.net/pl/embed/982a6ee6774b4e4c808441ea6f4aa9ae?themeId=28&templateId=8&footer=false&nofullscreen&fbclid=IwAR0P5u4WkNWNgGsl2lrh0AZg9gUEdxacIkr2G_CO7ujkpBRu5OnycP1gvqE

Miłego dnia życzą Panie Ewa i Dorota