KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Dzieci_30 03 2020

Dla „zerówkowiczów” polecam strony, na których w ciekawy sposób mogą powtórzyć i utrwalić wiadomości niezbędne w dalszej edukacji:

http://matzoo.pl/

http://pisupisu.pl/

http://bystredziecko.pl/

http://www.zyraffa.pl/

https://szaloneliczby.pl/

http://matematykadladzieci.pl/

Język angielski online można doskonalić na stronach:

https://www.superkid.pl/jezyk-angielski

http://www.yummy.pl/

http://edukacyjnegry.pl/J%C4%99zyk+angielski.html

Aby zaspokoić głód podróżowania, zapraszam Państwa do wirtualnych wycieczek po naszym mieście i całej Polsce, które znajdziecie pod adresem:

https://kulturadostepna.pl/on-line/wirtualne-muzea.

A tu znajdziemy bajki, wiersze i opowiadania, jeżeli wyczerpią się nasze domowe zapasy:

https://www.bajkidoczytania.pl/bajki

https://bajki-zasypianki.pl/bajki-do-czytania

http://nasze-bajki.pl/pl/bajki.aspx

Doremisie tv to wyjątkowy i bardzo ‘pluszowy’ kanał dla dzieci i rodziców. Każdy znajdzie tu coś dla siebie….
od najpopularniejszych piosenek i klipów, poprzez piękne kołysanki i muzykę klasyczną, aż po baśnie muzyczne z archiwów Polskich Nagrań. Doremisie czyli 4 bardzo przyjacielskie misie zapraszają do swojego muzycznego świata:

https://www.youtube.com/channel/UCR_yJPGiVEG8vHgaY_U8yAA/videos