KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Praca z dzieckiem_06 04 2020

Drogie dzieci,
jeśli macie w domu trochę miejsca, zagrajcie w domową grę w kręgle. Wystarczy mała piłka i plastikowe butelki po napojach, o których zbiórkę prosiłam w poprzednim tygodniu.
Możecie urządzić zawody z rodzeństwem lub dorosłymi.
Zbudujcie namiot lub szałas i zróbcie sobie w nim ucztę na dywanie. Inspiracje możecie czerpać z książek o Basi, które czytaliśmy w przedszkolu.
Następnie przygotujcie dużą kartkę papieru i narysujcie na niej sześć koszyczków.
W pierwszym narysujcie jedną pisankę a w kolejnym o jedną więcej. Ile pisanek będzie w ostatnim koszyku? Pisanki ozdabiamy liniami ukośnymi i wzorkami pętelkowymi w różnych kolorach. Wyjątek stanowić będą pisanki Stasia,Tomka i Lidki, które mają być ozdobione liniami falistymi i krzyżykami. Prace zatrzymajcie dla mnie.
Jeśli macie w domu rzeżuchę to możecie ją posiać na wacie w dowolnym, niewielkim naczyniu.
Możecie ją wykorzystać do kanapek (bogata w witaminy i mikroelementy) lub do dekoracji wielkanocnego stołu. Przypomnijcie sobie o znaczeniu witamin w naszym jadłospisie (piramida zdrowia).
Pozdrawiam Was serdecznie!
Pani Asia