KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Praca z dzieckiem_20 04 2020

Witam wszystkie dzieci,

na początek mam dla Was matematyczną wyliczankę. Poproś o jej przeczytanie i zrób to, co jest zawarte w jej treści:
Jabłko, gruszka i daktyle- klaśnij w ręce razy tyle (3 razy)
Kapusta i ogórek- tyle razy podskocz w górę (2 razy)
Marchewka, pietruszka, bób- tyle razy przysiad zrób (3 razy)
Kalarepka i mak- za uszy 2 razy się złap.
 
Następnie narysujcie dwa garnki. W pierwszym będziecie gotować zupę a w drugim kompot.
Do pierwszego garnka wrzuć tylko te warzywa, z których można ugotować zupę(czyli napisz drukowanymi literami w środku garnka pierwszą literę warzywa) a następnie to samo zrób z garnkiem, w którym będziesz gotować kompot.
 
A teraz przeczytaj tekst:
To sportowcy- Tosia i Janek.
Tosia ma rolki i kask, a Janek ma rower i kask.
Sport to dobra zabawa.
 
Następnie podziel na głoski i sylaby tylko te wyrazy z tekstu, które są nazwami sprzętów sportowych.
Przygotuj jeszcze kartkę i narysuj na niej duże, czerwone serce. W środku serca napisz imiona swoich sąsiadów (z którymi siedzisz w przedszkolu przy wspólnym stole). 
Pomyśl o nich ciepło, przypomnij sobie jaki mają kolor włosów i oczu?
A może przygotujesz dla Nich niespodziankę i wręczysz jak się spotkacie w przedszkolu?
 
Miłego dnia!!!
Pani Asia